Fogás: előétel, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, majd kettévágjuk. Kivesszük a sárgájukat, és azt átpasszírozzuk. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk. A retket, a répát megtisztítjuk, megmossuk, a retket vékony karikákra, a répát vékony, hosszú csíkokra vágjuk.
Habosra keverjük a vajat a mustárral, megsózzuk, és belekeverjük a tojássárgákat. Jól összedolgozzuk, és a krémet visszatöltjük a tojásba. A salátát tetszőlegesen daraboljuk, és elrendezzük egy tálon. Rátesszük a főtt töltött tojásokat a krémmel lefele. A retekkarikákból füleket, a répacsíkokból bajuszt készítünk. A retek kis gyökérrésze lesz a farkinca, az összetört borsból lesz az egér szeme és orra.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Francia salátát is készíthetünk hozzá.
|
|
|
|
2 komment
|
12 ember kedveli
|
gigi55
2012.01.13 20:18
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
dnemethk |
2012.01.15. 17:58 (#2) |
|
|
Én még főttojásból és paradicsomból kis gombácskákat is szoktam készíteni mellé. |
|
vzsuzsa64 |
2012.01.14. 09:05 (#1) |
|
|
Nagyon jól néz ki,már vasárnap megcsinálom. |
| |
|
|
|
tojásokat megfőzzük, salátát leveleire, répát megtisztítjuk, retket vékony, répát vékony, krémet visszatöltjük, salátát tetszőlegesen, főtt töltött, krémmel lefele, retekkarikákból füleket, répacsíkokból bajuszt, összetört borsból, egér szeme, retekkarikákból, átpasszírozzuk, összedolgozzuk, tetszőlegesen, répacsíkokból, megtisztítjuk, tojássárgákat, visszatöltjük, megtisztítjuk, belekeverjük, készíthetünk, díszítéshez, gyökérrésze, elrendezzük, kettévágjuk, leszárítjuk, daraboljuk, sárgájukat, Rátesszük, megmossuk, megmossuk, Kivesszük, karikákra, leveleire, összetört, tojásokat, tojás, evőkanál mustár, saláta, piros retek, sárgarépa, szemes bors,
|
|
|
|
|